Årets første webinar handler om Metadata for Machines

Af Nicolai Devantier , 06/01/21
Formålet med Metadata for Machines er at udvikle metoder og løsninger til, hvordan man rutinemæssigt kan gøre brug af maskindrevne metadata inden for en bred vifte af forskningsfelter. Hør mere den 21. januar.

Da vi desværre var nødsaget til aflyse DeiC konference 2020 på grund af Corona-situationen, har vi i stedet afholdt en webinar-række, der nu fortsætter ind i foråret 2021.

Årets først løber således af stablen den 21. januar og handler om Metadata for Machines (M4M).

Sidste år afholdt DeiC og GO FAIR i samarbejde en række workshops om metadata, der kan udveksles mellem maskiner. I forlængelse af disse vil DeiC gennemføre en række begivenheder, hvor den første er dette webinar.

M4M-indholdet skal udvikles i samarbejde med interesserede forskningsgrupper, så det kan blive en national ressource i implementeringen af ​​den kommende DeiC FAIR Data-strategi.

Metadata er en meget kompleks størrelse, og derfor sigtes der mod at designe åbne standarder, som specifikt adresserer FAIR-principperne (Findable, Accessible, Interoperable og Reusable).

I praksis betyder det, at data klassificeres og struktureres med henblik på anvendelse i en automatiseret proces. Der er således tale om tilpasning af videnskabelige data-modeller, så de meningsfuldt og automatisk kan anvendes af andre, eksempelvis på en supercomputer, og derved udnytte data-potentialet på helt nye måder.

Det kan du høre meget mere om den 21. januar 2021 klokken 13:00-15:00, hvor du også kan opleve en række konkrete case-historier og fremtidsplanerne.

Du kan finde hele programmet her, hvor du også kan tilmelde dig webinaret.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold