Søg om HPC-ressourcer gennem PRACE

Af Nicolai Devantier , 04/01/21
Du kan nu ansøge om supercomputertid til dine projekter i en etårig periode. Her kan du se hvordan.

PRACE’s DECI (Distributed European Computing Initiative)-program giver tværnational adgang til europæiske Tier-1 HPC-ressourcer.

Danmark er medlem af PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) med DeiC som koordinator, og derfor kan de danske universiteter og forskere således også søge og få computertiden gratis.

PRACE har hovedkontor i Bruxelles i Belgien, mens supercomputerne er placeret i forskellige medlemslande blandt andet Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Schweitz. Læs mere om PRACE.

Nu er der så åbent for ansøgninger om plads på supercomputeranlæggene i forbindelse med ’Call for Proposals for DECI-17’ og derved mulighed for at få adgang til de store mængder rå regnekraft.

I forbindelse med ansøgningen er yderligere tjenester og ressourcer fra EUDAT tilgængelige til datahåndtering.

Du kan læse meget mere om mulighederne, de forskellige anlæg samt ansøgningsproceduren her: Call for Proposals for DECI-17.

Som ansøger behøver du ikke på forhånd at angive en bestemt maskine eller arkitektur, men hvis du gør det, vil disse præferencer tages i betragtning, når der skal uddeles maskinplads.

Adgang tildeles for en periode på 12 måneder, der begynder den 1. juni 2021.

Ansøgningen er åben, og din skal være modtaget senest den 31. januar 2021 klokken 17 (UTC) for at komme i betragtning.

Ansøgningssvarene er klar i maj 2021.

Læs mere.