Frankrig blåstempler eduVPN

Af Nicolai Devantier , 14/12/20
eduVPN er nu på listen over open source software, som den franske stat har godkendt til brug på universiteter og ministerier. En beslutning, som DeiCs projektleder af det åbne VPN-projekt håber, vil have en afsmittende effekt på de danske universiteter og organisationer.

eduVPN er en gratis VPN-tjeneste (Virtual Private Network), der kan oprette en sikker og krypteret forbindelse mellem brugerens computer eller smartphone til en sikker server.

På denne måde kan studerende, undervisere eller forskere bruge internettet sikkert, og du kan give sikker adgang til din institutions beskyttede systemer, selvom brugerne anvender internetforbindelsen fra hjemmet.

De franske myndigheder har et godt øje til løsningen, faktisk så godt, at man nu har placeret eduVPN på listen over software-produkter, der anbefales til den offentlige sektor, herunder ministerier og uddannelsesinstitutioner. Otte franske universiteter er allerede skiftet til eduVPN.

Du kan se hele den franske liste med anbefalet open source software her. 

DeiC er en af drivkræfterne i både udviklingsarbejdet og arkitekturen bag løsningen.

”Corona-krisen har betydet, at der har været pres på universiteternes antal af VPN-licenser til proprietær software, da rigtig mange nu arbejder hjemme fra. Det har blandt andet været medvirkende til, at mange har fået øje på eduVPN, der kan anvendes gratis,” fortæller Tangui Coulouarn, der er DeiCs projektleder på eduVPN-projektet.

Helt konkret har det medført, at løsningen nu er i produktion i 20 lande og blandt andet anvendes i stor stil i lande som Frankrig og Finland.

”Vi håber meget, at den franske anbefaling vil have en afsmittende effekt på de danske uddannelsesinstitutioner og universiteter, så de også kan få glæde af eduVPN,” siger han.

Løsning og support fra DeiC

Løsningen anvender OpenVPN, som er open source software, der er grundigt kontrolleret og betragtes som meget sikker. Derudover har eduVPN implementeret strenge personlige og sikkerhedsforanstaltninger.

Du kan integrere eduVPN i din institutions netværk så tjenester og systemer i institutionens netværk, som normalt ikke er tilgængelige andetsteds, kan anvendes online.

Hvis du er interesseret i at vide mere er du velkommen til at kontakte Tangui Coulouarn fra DeiC, der ligeledes håndterer supporten i Danmark.

Læs også:

Relaterede nyheder

Relateret indhold