Ny valideringstjeneste for danske studerende

Af Nicolai Devantier , 02/10/20
InAcademia kan nu anvendes af de danske studerende til at bekræfte, at de er studerende og derved berettiget til eksempelvis akademiske tjenester eller rabatter.

InAcademia er en enkel, hurtig og sikker valideringstjeneste, som DeiC har været med til at udvikle i regi af GÉANT, der er paraplyorganisationen for de europæiske forskningsnet.

Tjenesten kan eksempelvis erstatte brugen af email-adresser med en akademisk udvidelse eller at den studerende indsender en kopi af sit studiekort for at bevise tilknytning til et universitet og derved har ret til akademiske tjenester eller rabatter.

InAcademia er ikke en del af forsyningskæden i forbindelse med køb af vare eller tjenester, men en hjælpetjeneste, der alene skal verificere studerende.

”Fordelen ved InAcademia er, at det er meget mere privacy-beskyttende end de nuværende løsninger,” siger Tangui Coulouarn, der er projektleder for avancerede netforbindelser i DeiC

Det er SheerID, som benyttes af eksempelvis Spotify og YouTube Premium, der nu anvender InAcademia til at validere brugerne.

Første tre lande

Danmark, Holland og Spanien er de tre første lande, hvor SheerID er begyndt at bruge InAcademia. I praksis betyder det, at studerende nu kan verificere tilknytningen til en uddannelsesinstitution via løsningen og få rabat hos eksempelvis Spotify.

Det eneste svar tjenesterne får fra InAcademia, er om brugeren er studerende, hvilket giver en meget privacy-venlig og mere sikker løsning end de tidligere metoder, der er beskrevet ovenfor.

Tjenesterne betaler desuden et lille gebyr for at anvende InAcademia, som skal bidrage til at financiere det internationale samarbejde omkring eduGAIN. 

Læs mere:

Relaterede nyheder