DeiC ansætter en ny data management-konsulent

Af Nicolai Devantier , 28/08/20
Hannah Mihai er netop tiltrådt en stilling i DeiC, og hun skal blandt andet være med til at skabe en ny national FAIR data management-strategi og udvikle den danske gren af Research Data Alliance.

Varmt velkommen til Hannah Mihai, der netop er startet i DeiC som data management-konsulent med base på Aarhus Universitet, hvor hun får kontor sammen med resten af DeiC-teamet.

Hannah har en kandidatgrad i geologi, og hun har tidligere arbejdet som research assistant på Aarhus Universitet.

Forskningsnettet

Som en del af Strategi for nationalt samarbejde om digital forskningsinfrastruktur, der er udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet, skal DeiC, i samarbejde med universiteterne, opbygge et nationalt landskab, der blandt andet understøtter danske forskeres behov for storage, support og kompetenceudvikling omkring data management.

Allerede i dag arbejder data management-folkene i DeiC med disse opgaver samt rådgivning omkring FAIR, data stewardship, data management-infrastruktur og -tjenester, og indgår desuden i nationale og internationale partnerskaber og projekter.

Vores nye kollega skal deltage i dette arbejde samt i opbygning af fremtidens organisation for det nationale samarbejde.

Det betyder, at nogle af arbejdsopgaverne for Hannah Mihai blandt andet vil bestå i at medvirke til udviklingen af en ny national FAIR data management-strategi, etableringen af data steward kompetencer på nationalt niveau samt drift og videreudvikling af den danske gren af Research Data Alliance i samarbejde med medlemmerne og universiteterne.

Hannah har en lille søn på halvandet år, og familien lægger således beslag på det meste af fritiden, men hun finder dog også tid til at dyrke yoga.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold