Ny udgave klar: Kom på kursus i FAIR Data Stewardship

Af Nicolai Devantier , 27/01/20
Det tredje FAIR Data Stewardship-kursus afvikles i Sverige og starter den 30. marts.

I fremtiden skal data managere og data stewards kende til FAIR-principperne (Findable, Accessible, Interoperable og Reusable), og hvordan de anvendes i praksis.

Den viden er der nu mulighed for at erhverve, da NeIC, SNIC og SND i samarbejde afholder det tredje nordiske kursus med titlen ”FAIR Data Stewardship Course”.

Arrangementet løber af stablen i Uppsala, Sverige, den 30. marts til 3. april 2020.

Der er tale om et træningskursus, der i løbet af de fem dage giver de nødvendige grundlæggende færdigheder om FAIR-principperne og deres anvendelse.

På dette kursus introduceres du for de nødvendige færdigheder i en bred dataforvaltningskontekst herunder emner som semantisk datamodellering, metadata-modellering, FAIRification-processen, offentliggørelse af FAIR-data og relaterede områder.

Deltagerne vil efterfølgende være i stand til at samarbejde med domænespecialister om at gøre data FAIR og bevare dem til genbrug.

Undervisningen henvender sig blandt andet til bibliotekarer eller dataeksperter ved universiteter og forskningsinstitutioner, som beskæftiger sig med den stadig voksende kompleksitet af dataintegration.

DeiC er involveret i en række projekter og aktiviteter under NeIC. Læs mere her.

Der er en deltagerbegrænsning på 35 personer.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold