EuroHPC anmoder nu om tilbud på tre supercomputere til forskning

Af Nicolai Devantier , 03/12/19
European High Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU) har annonceret udbud til indkøb af tre nye supercomputere i Finland, Spanien og Italien.

Et kommende indkøb af tre nye supercomputere vil omfatte anskaffelse, levering, installation og hardware- og softwarevedligeholdelse af enheder, der er i stand til at udføre mere end 150 petaflops. Det skriver EU-Kommissionen på sin hjemmeside.

Formålet med investeringen (reference SMART 2019/1084) er at fremme videnskab og innovation i Europa ved at give en lang række brugere fra forsknings- og videnskabssamfundet samt industrien og den offentlige sektor adgang til HPC-infrastruktur og tjenester.

De tre kommende europæiske supercomputere skal således understøtte udviklingen af videnskabelige, offentlige og industrielle applikationer indenfor områder som personlig medicin, bioteknik og vejrudsigt/klimaændringer.

Udbuddet er opdelt i de tre enheder:

  • LUMI-computeren i Finland.
  • MareNostrum 5 i Spanien
  • Leonardo i Italien

Den samlede værdi af udbuddet er estimeret til 415.910.000 euro.

Den afsluttende dato for udbuddet er 3. januar 2020, 17:00 CET.

Der er mere information i de fulde udbudsspecifikationer, og alle relevante dokumenter er tilgængelige via nedenstående links.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold