eduVPN er klar med app til iOS

Af Nicolai Devantier , 09/04/19
eduVPN tilbyder en nem og sikker VPN-forbindelse til internettet eller til beskyttede systemer på institutionerne. Nu er løsningen også klar til Apples telefoner og iPad.

Der har været en eduVPN app til både Windows, MacOS og Android i en længere periode, men det har taget lidt ekstra tid at få en iOS app klar.

Udfordringen i forbindelse med iOS har været, at det ikke er muligt at anvende OpenVPN 2.x GPL software på grund af Apples politik.

Heldigvis har Private Internet Access skabt en OpenVPN-kompatibel klon, som udviklerholdet har tilpasset og implementeret i iOS app’en, hvilket betyder, at det ikke længere er nødvendigt at anvende OpenVPN app på iOS-platformen.

Krypteret bro

eduVPN opretter et såkaldt Virtual Private Network (VPN), der er en krypteret forbindelse mellem brugerens (private) computer eller smartphone og en sikker server. Det fungerer som en bro, der giver dig direkte adgang til en sikker server.

Herfra kan du oprette forbindelse til internettet uden frygt for nysgerrige øjne i nærheden. Hvis din institution bruger eduVPN internt, kan det også give dig adgang til beskyttede ressourcer på din institutions netværk såsom storage, administrative systemer osv.

Du kan finde den nye app her.

Læs mere

eduVPN.

Relaterede nyheder

Relateret indhold