Ny podcast: Sådan hjælper teknologien humanistisk forskning

Af Nicolai Devantier , 18/02/19
I denne podcast om supercomputing i Danmark kan du høre lektor Kristoffer Laigaard Nielbo fra Aarhus Universitet fortælle, hvordan han sammen med sit team udnytter anonymisering af data til spændende humanistiske forskningsprojekter.

En af de første udfordringer, der møder humanister, når de vil i gang med supercomputing i digitale data, er overhovedet at få adgang og/eller tilladelse til at arbejde med data som eksempelvis web-tekster fra Netarkivet.

Det skyldes, at en stor del af disse data kan være personhenførbare og derfor beskyttet af persondataloven. Det betyder i praksis, at man ikke bare kan få adgang til at forske i disse data.

Data skal nemlig først anonymiseres, og det er langt fra en enkelt sag, når det gælder ustrukturerede data som web-tekster.

I denne podcast fortæller lektor Kristoffer Laigaard Nielbo fra Aarhus Universitet, hvordan han sammen med sit team forsøger at bruge teknologien til at løse problemer omkring anonymisering af data, så det på sigt bliver nemmere at komme i gang med spændende humanistiske digitale forskningsprojekter.

Podcast: Teknologien hjælper humanistisk forskning.

Du kan finde de øvrige episoder i serien Supercomputing i Danmark via nedenstående link.

Links:

Relaterede nyheder

Relateret indhold