Her er alt, du skal vide for at komme på forskningsnettet
En af DeiCs kerneydelser er forskningsnettet, som en landsdækkende netinfrastruktur, der forbinder universiteter og forskningsinstitutioner med højhastighedsnet til gavn for forskning og samarbejde.
Det skarpe fokus betyder, at der er en lang række fordele ved at anvende forskningsnettet frem for en almindelig opkobling hos en kommerciel internetudbyder. Læs mere om fordelene.
Her kan du finde information om, hvordan du kommer med i fællesskabet og får adgang til en solid netinfrastruktur.
Sådan kommer du i gang
Måske er du allerede på forskningsnettet lige nu?
Det kan du se på Mit forskningsnet.
Er din institution allerede på forskningsnettet?
Det kan du se på listen over tilsluttetde institutioner.
Hvis du ikke er på forskningsnettet, kan din institution selvfølgelig blive tilsluttet og blive en del af fællesskabet.
Forskningsnettet henvender sig til universiteter, forskningsinstitutioner, andre offentlige institutioner og danske virksomheder med et væsentligt forskningselement. Kollegier kan ligeledes blive tilknyttet forskningsnettet.
Hvis du tilhører en af de ovenstående grupper, og gerne vil tilsluttes forskningsnettet, skal du gøre følgende: Kontakt Martin Bech, der er chef for forskningsnettet eller den generiske postkasse hos DeiC. Herefter vil vi kontakte dig for at få afklaret detaljerne.
Du kan læse om vilkår, betalingsmodel, betingelser for brug og alt det andet med små bogstaver under tilslutningsvilkår.
Du kan desuden finde forskningsnettets aftale med de tilsluttede institutioner, om hvilket serviceniveau de kan forvente på en række områder her.
Mit kollegie vil gerne på forskningsnettet
Hvis I vil undersøge mulighederne, så er det en god ide at kontakte kollegiets administrator for at komme videre med projektet, sådan som det er beskrevet på siden om tilslutning af kollegier.
Jeg vil gerne på forskningsnettet, uanset hvor jeg er
Uanset hvor du er i verden på internettet, kan du bruge tjenesten eduVPN til at få en adresse på det danske forskningsnet. Se mere om eduVPN her.
Jeg er leverandør, og vil gerne levere ydelser over forskningsnettet
Hvis du er leverandør, der gerne vil tilsluttes forskningsnettet kan du finde de nærmere detaljer her,
Sådan bruger du DeiCs tjenester (i udlandet)
I forbindelse med forskningsnettet driver DeiC også en række tjenester. Det er eksempelvis internetopkoblingen eduroam, videokonferencesystemer, login-systemet WAYF og meget mere.
Du behøver dog ikke være tilsluttet forskningsnettet, for tjenesterne kan faktisk anvendes alle steder i hele verden, der er på internettet. Nogle tjenester er gratis, men for de fleste gælder det, at din institution i det mindste skal være tilsluttet.
Du kan finde en samlet liste og læse mere om de enkelte tjenester her.
Hvis du er tilknyttet en dansk institution, men bevæger dig meget rundt i verden, kan du via forskningsnettets login-tjeneste, WAYF, fortsætte med at anvende tjenesterne præcis, som hvis du befandt dig i Danmark.
Hvis du ikke er en del af undervisnings- eller forskningsmiljøet, men er med i projekter eller forskningssamarbejder med en akademisk institution, vil denne typisk kunne hjælpe med at give adgang til de tjenester, du har brug for.
Forskningsnettet er nemlig til for dig, der er forsker, studerende eller i øvrigt ansat på en af de tilsluttede institutioner.