Ny national HPC-tekniker skal bygge broen mellem forskning og HPC endnu stærkere

Af Nicolai Devantier , 02/10/18
Den 1. oktober er René Løwe Jacobsen startet som national HPC-tekniker hos DeiC.

René Løwe Jacobsens opgave bliver blandt andet at koordinere brugen af supercomputere i national sammenhæng og at indgå i de internationale samarbejder om brugen af HPC, eksempelvis Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE) og det netop indgåede samarbejde omkring European High Performance Computing (EuroHPC).

René Løwe Jacobsen er netop tiltrådt stillingen som national HPC-tekniker i DeiC.

”Jeg skal være med til at holde det tekniske overblik, dele viden og erfaringer om HPC for at styrke dansk forskning,” fortæller René Løwe Jacobsen.

”Et andet fokusområde er at arbejde for fællesstandarder indenfor HPC, som kan gøre adgangen til regnekraft nemmere for alle.”

Hvad glæder du dig mest til?

”I første omgang skal jeg være med til at definere stillingens indhold, men jeg ser virkelig frem til at øge min viden på området og akkumulere viden. Få svar på hvad andre gør, og hvilken retning HPC bevæger sig i, for derigennem at give de bedste muligheder for danske forskere,” fortæller han.

René Løwe Jacobsen er uddannet datalog fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU), hvor han blev færdig i 2017. Gennem studietiden var hans fokus rettet mod HPC og it-sikkerhed.

I forbindelse med uddannelsen på DIKU har René Løwe Jacobsen været en del af Pwnies, et hold af studerende, der blandt andet har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i hacking (DEF CON Capture the Flag). Ligeledes har han været en del af Gallopsled. Det var en sammenlægning af Pwnies og European Nopsled Team, hvor sidstnævnte bestod af it-sikkerhedsprofessionelle fra forskellige danske virksomheder.

René Løwe Jacobsen kommer fra et job som softwareudvikler i virksomheden cVation, hvor han har udviklet cloud-løsninger til den finansielle sektor.

René Løwe Jacobsen får kontor på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.

Velkommen til René.

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold