Stort tillykke: Lasse Birnbaum Jensen er valgt som ny formand til Net TekRef

Af Nicolai Devantier , 28/08/18
Efter mange års godt arbejde har Jens Sandberg Andersen valgt at trække sig som formand for Net TekRef. Afløseren bliver Lasse Birnbaum Jensen fra SDU.

Torsdag den 23. august fik Teknisk Referencegruppe for forskningsnettet, i daglig tale kaldet Net TekRef, en ny formand.

Efter mange års tro tjeneste havde Jens Sandberg Andersen fra Aalborg Universitet nemlig meddelt, at han ønskede at stoppe.

Ny formand for Net TekRef bliver Lasse Birnbaum Jensen, der er netværksarkitekt på SDU.

Valget som ny formand faldt på Lasse Birnbaum Jensen, der er netværksarkitekt på SDU. Hans ønske for fremtiden er at fortsætte og styrke dialogen samt vidensdelingen inden for det tekniske område.

Tillykke med valget som formand, Lasse Birnbaum Jensen. Hvad glæder du dig mest til?

”Jeg glæder mig rigtig meget til, at flere vil deltage i den spændende gruppe, så vi kan deles om den enorme viden og erfaring, der er samlet i vores organisation. Vidensdeling er en meget effektiv måde til at finde ud af hvad, der er smart at gøre, og hvor udfordringerne ligger,” siger Lasse Birnbaum Jensen.

Han peger også på, at Net TekRef er den officielle vej til information om, samt påvirkning af, DeiCs tiltag, services og initiativer.

Fællesskab er nøglen

DeiC har opgaven med at drive forskningsnettets backbone, under ledelse af netdriftchef Jan Ferré og med Martin Bech, der er chef for forskingsnettet, som den ansvarlig for udvikling og tjenesterne. Og her er der også glæde over den nye formand.

”Lasse er en aktiv del af den udveksling af erfaringer mellem institutionerne, som er kernen i Net TekRef. Lasse har stor teknisk indsigt og en god attitude i retning af, at vi skal gøre tingene endnu bedre, men helst gøre dem sammen. Jeg er meget glad for, at han vil påtage sig denne opgave for fællesskabet,” siger Martin Bech om formandsvalget, og fortsætter med en tak til Jens Sandberg Andersen.

”Forskningsnettet er et fællesskab, men det kan man kun mærke, hvis man bruger noget energi på fællesskabet. Det har Jens i den grad gjort som en aktiv formand for Net TekRef siden 2006 og i øvrigt som medlem af forskningsnettets styregruppe i lange perioder. Han har været med i styregrupperne for de to store opgraderinger af det optiske udstyr. Jens har altid været et positivt bidrag til vores fællesskab, samtidig med, at han har holdt fast i de ting, han synes vi skulle forbedre.”

Vi skal sprede kendskabet til de gode tjenester

Blandt emnerne som Net TekRef-gruppen gennem de seneste år har arbejdet med, kan nævnes dækning af universitetet med wifi, udskiftning af switche til nyere modeller, opbygning af serverrum, redundans, eduroam i lokalmiljøet og meget andet.

”Vi skal udbrede kendskabet til de mange gode tjenester, der findes indenfor DeiC og hos de enkelte institutioner, så flere kan få glæde af det arbejde, vi går og laver i dagligdagen, ” fortæller Lasse Birnbaum Jensen.  

Lasse Birnbaum Jensen ser sin formandsrolle som en koordinerende funktion, der skal samle folk og finde de spændende emner frem på dagsordenen.

Net TekRef er en demokratisk gruppe bestående af repræsentanter for institutioner, der er tilsluttet forskningsnettet. Der er således ingen formelle krav til deltagerne - ud over, at de er tilsluttet nettet – så alle kan være med. Mødet er uformelt og til tider meget teknisk (nørdet).

Kom og deltag

Hvis du har lyst til at deltage eller bidrage med emner eller områder, der med fordel kan deles viden om eller inspirere til nye arbejdsområder for DeiC, så er du mere end velkommen til at byde ind.

Det næste møde finder sted den 16. januar 2019 på KU. Tilmelding til TekRef mailinglisten foregår enten via denne formular eller ved at sende en mail til Lars Jakobsen på SDU (larsj@sdu.dk) eller den nye formand (lasse@sdu.dk) – eller tag fat i Lasse på DeiC konferencen i Fredericia den 10-11. oktober 2018.

Tillykke til den nye formand, tak til den tidligere formand og velmødt den 16. januar 2019.

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold