Event: Kom og hør om Kulturarvsclusterets muligheder

Af Nicolai Devantier , 08/11/18
Arrangementet er desværre blevet aflyst på grund af manglende deltagere.

Kom og vær med til DeiC og Det Kgl. Biblioteks éndagsevent, hvor der stilles skarpt på Kulturarvsclusteret (KAC).

Arrangementet, Large Scale Computational Humanities, løber af stablen den 22. november mellem klokken 10:00 og frem til kl. 15:00 på Jens Chr. Skous Vej 4 i Aarhus.

Arrangementet handler om, hvad Kulturarvscluteret er for en størrelse og om de muligheder du, som kommende bruger af clusteret, har.

Kulturarvsclusteret benytter moderne teknologier inden for data science og giver for første gang mulighed for at lave kvantitative forskningsprojekter i den digitale danske kulturarv indenfor eksempelvis radio- og tv-udsendelser, arkiverede hjemmesider eller historiske aviser.

Til at fortælle om arbejdet med store datamængder inden for henholdsvis humaniora og naturvidenskab kommer de to eksperter: Kristoffer Nielbo og Rasmus Handberg.

Supercomputing og humanister passer sammen

DeiCs opgaver er blandt andet at udbrede High Performance Computing (HPC) til nye forskningsområder såsom de humanistiske og samfundsvidenskabelige områder.

For at imødekomme det har DeiC og Det Kgl. Bibliotek indgået aftale om etablering af DeiC Nationale Kulturarvscluster, Det Kgl. Bibliotek. Etableringen af kulturarvsclusteret betyder en styrkelse af den humanistiske forskning, hvor brugen af store datasæt hidtil har været begrænset.

Det Kgl. Bibliotek har altid deltaget i nationale og internationale forsknings- og forskningsinfrastruktur-projekter med baggrund i dansk digital kulturarv. Biblioteket har derved god viden og kompetencer omkring, hvad der kræves for at tilbyde eksempelvis søgning efter strukturer og mønstre i store datamængder.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold