Softwareopgradering af forskningsnettet inden studiestart

Af Sanne Holm , 03/08/18
I Netdrift arbejdes der på højtryk for at gennemføre en række opgraderinger før institutionerne starter op efter sommerferien.

Det optiske net skal igennem en generel softwareopgradering. Denne opgradering er i høj grad nødvendig, da nye software-versioner er udgivet tre gange siden systemet blev installeret. Opgraderingen vedrører ikke sikkerhedsmæssige aspekter, men handler udelukkende om driftsmæssige fordele - bl.a. anvendelse af nye moduler i systemet.

Hver enkelt hylde med optisk udstyr skal opgraderes individuelt, og der er 49 hylder spredt ud over landet. Endvidere skal network management-stationen (NMS) i Lyngby opgraderes.

Opgraderingen forventes ikke at påvirke trafikken, men for at være på den sikre side, laves der en stepvis opgradering af mindre øer af udstyr. Først lægges der ny software på noderne og derefter genstartes de. Genstarten vil ske aften/nat over to døgn for at genere institutionerne mindst muligt med eventuelle forstyrrelser.

Samtlige tre manglende opgraderinger skal laves - én af gangen og med opgradering af NMS undervejs. Hele opgraderingen vil være afsluttet i løbet af august.

IP nettet

Derudover skal der installeres en switch som 'externt netkort' på forskningsnettets core-routere. Som et første trin blev routerne opgraderet i uge 29 og 30.

Den store opgave er at forbinde switchen, hvilket kræver omlægning af både routeren til NORDUnet og forbindelsen mellem forskningsnettets to core-routere. Routerne ændres en ad gangen og påvirkningen af nettet bør derfor være minimal.

Ændringen udføres i uge 33. 

Alle opgraderinger og andre serviceoplysninger annonceres via tjenesten Serviceinfo

Har I spørgsmål i forbindelse med ændringerne, er I velkomne til at kontakte Netdrift (netdrift@deic.dk) eller netdriftschef Jan Ferré (jan.ferre@deic.dk).

Relaterede nyheder

Relateret indhold