Ny dansk repræsentant i NeiCs ledelsesteam

Af Nicolai Devantier , 04/05/18
NeiC får nyt dansk medlem af ledelsen, og nogle af fokusområderne er endnu lettere adgang til data, regnekraft og software for de nordiske forskermiljøer.

Lene Krøl Andersen, der leder DeiC eScience kompetencecenter i Danmark bliver nu også en del af NeiCs ledelsesteam. Hun bliver derfor en af krumtapperne i det nordiske samarbejde, som bygger bro mellem forskningsmiljøer og teknologi.

En af hovedopgaverne for Lene Krøl Andersen og resten af ledelsen i NeiC er at integrere Open Science-ind i både Nordiske og nationale forskningsmiljøer i tæt samarbejde med de nationale eInfrastruktur-leverandører.

Open Science virkeliggøres via brugervenlig forskningsinfrastruktur der arbejder sammen på tværs af både landegrænser og fagdiscipliner. Dette sikrer at både universiteterne og dansk industri får størst mulig udbytte af hinandens viden og teknologi ved at kombinere industriel innovation med grundforskning.

”Vi skal selvfølgelig have fokus på NeiCs overordnede strategi, for at opretholde en fælles linje, der bliver så fordelagtig som mulig. Det skal eksempelvis være nemt for forskere at få adgang til data, regnekraft eller software. Vi vil stræbe efter størst mulig synergi mellem alle parter i NeiC”, fortæller Lene Krøl Andersen.

Den målsætning omhandler blandt andet synliggørelse af eScience-værktøjerne, så forskningsmiljøerne kan få glæde af de muligheder, der ligger og venter.

Som en del af aftalen vil Lene Krøl Andersen bruge 60 procent af sin arbejdstid som kompetencecenterchef i DeiC og 40 procent som medlem af ledelsesteamet i NeiC.

Ud over Lene Krøl Andersen indtræder seniorkonsulent Johanna Törnroos også i ledelsen. Hun skal blandt andet arbejde mod at sikre en langsigtet finansiering samt indgå i strategiudvikling, -implementering og -evaluering. Johanna Törnroos er ansat hos CSCs IT Center For Science i Finland.

Relaterede nyheder

Relateret indhold