VPN-teknologi til uddannelsessektoren hædret ved prisuddeling

Af Sanne Holm , 19/01/18
Let’s Connect, som DeiC har været med til at udvikle, vandt årets Internet Innovation Award 2018.

Den 11. januar løb Internet Innovation Award 2018 af stablen i Amsterdam. Her blev Let’s Connect kåret som vinder foran ni andre projekter. Let's Connect vandt ud fra kriterierne innovation, effekt, potentiale, beredskab og licens.

”Let’s Connect er en meget nødvendig teknisk nyskabelse med en potentielt stor social indvirkning. I forhold til sikre forbindelser, men også gratis internet er vi virkelig afhængige af god VPN-teknologi – især nu, hvor netneutralitet er under internationalt pres. En meget velfortjent vinder af Internet Innovation Award 2018,” sagde juryformand Melanie Peters på vegne af juryen.

Juryen roste også, at Let’s Connect, som den eneste VPN-løsning i verden, stiller både hele servermiljøet og software til alle klienter (Windows, Linux, macOS, iOS og Android) til rådighed under open source-licens.

Priserne blev uddelt af den hollandske afdeling af Internet Society.

Let’s Connect

Let's Connect er en VPN-teknologi, der gør det muligt for studerende, medarbejdere og forskere at forbinde sikkert og krypteret til internettet fra enhver standard-enhed. Let’s Connect integrerer med netværket på institutionen, så interne it-tjenester kan stilles til rådighed på en sikker måde.

Forskningsnettene SURFnet, DeiC, NORDUnet, GÉANT og AARnet har i samarbejde udviklet Let’s Connect. Hensigten er at gøre Let’s Connect til VPN-standarden for forskningsnet. Teknologien er udviklet i projektet eduVPN, der er støttet af RIPE NCC, Vietsch Foundation og GÉANT.

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold