Dellingr tilbyder gratis regnekraft på nordiske supercomputere

Af Torben B. Sørensen , 28/09/17
Projektet Dellingr giver nordiske forskere mulighed for at anvende supercomputere i andre nordiske lande.

Kurt Gammelgaard NielsenForskere på danske universiteter kan gratis trække på supercomputere i de øvrige nordiske lande. Det sker som led i projektet Dellingr fra NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration).

Formålet med Dellingr er at etablere et samarbejde om at udveksle nordiske supercomputerressourcer.

"Vi går nu ind i anden fase af Dellingr-projektet, hvor vi skal afprøve, om modellen virker i praksis. Derfor søger vi forskere, der vil prøve at køre på en supercomputer i et af de andre lande i samarbejdet," siger Kurt Gammelgaard Nielsen. Han er ansvarlig for internationalt HPC-samarbejde i DeiC.

Ud over at regnekraften er gratis, giver projektet også mulighed for at anvende andre supercomputerarkitekturer end dem, der er til rådighed i Danmark.

Alle forskere ved danske universiteter kan søge om regnekraft. Kurt Gammelgaard Nielsen understreger, at der er tale om begrænsede mængder ressourcer i denne del af projektet.

Efter fase to evaluerer NeIC, hvordan det er gået med at udveksle ressourcer. Hvis det er gået godt, kan der komme en tredje fase, hvor muligheden for at udveksle ressourcer fortsætter.

Interesserede kan søge om at deltage hos NeIC.

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold