DeiC lancerer videomødetjenesten Zoom

Af Torben B. Sørensen , 21/08/17
Zoom tilbyder en brugervenlig platform for videomøder.
Zoom videokonference

DeiC stiller det cloud-baserede videokonferencesystem Zoom til rådighed på testbasis i resten af 2017. Institutioner kan afprøve det gratis.

"Zoom leverer samme funktionalitet som DeiCs eksisterende Scopia-tjeneste, men supplerer med nye muligheder," siger Thorkild Jensen, der er ansvarlig for videomøder hos DeiC.

Med Zoom kan man deltage i et videomøde fra sin computer eller smartphone. Foruden selve videodelen er det også muligt at chatte, dele sin skærm og optage møder.

Endvidere kan deltagerne i et møde opdele sig i mindre arbejdsgrupper via den såkaldte breakout-funktion.

De avancerede muligheder gør, at Zoom i nogle tilfælde kan bruges som et alternativ til Adobe Connect.

Zoom gør det muligt at lade institutionerne selv administrere brugere og videomøder.

Fælles eller eget system

Institutioner får to muligheder for at bruge Zoom: På et fælles system og på et system, der er afgrænset til institutionens egne brugere.

Oprettelse på det fælles system forventes at blive uden ekstraomkostninger for institutionerne. Kun hvis forbruget går ud over, hvad DeiC har budgetteret med, kan der blive brug for at opkræve betaling.

Der er nogle begrænsninger på det fælles system. Således kan Zoom her ikke integreres med institutionens LMS (Learning Management System) eller andre systemer. Og der er begrænset brugeradministration og statistik.

Vil institutionen undgå de begrænsninger, kan den få oprettet sin egen instans. Det giver adgang til integration med andre systemer, administration af egne brugere og forbrugsstatistik.

Den løsning betales ud fra antal samtidige brugere og funktionalitet.

Tjenesten er etableret som et fællesnordisk tilbud, der drives af NORDUnet. Aftalen kom i stand via et europæisk udbud, som GÉANT har stået for.

Læs mere

Skærmbillede fra Zoom
Zoom giver mulighed for at dele et skærmbillede med mødedeltagerne og markere vigtige elementer på det.

Relaterede nyheder

Relateret indhold