Hør om musik og optræden over forskningsnet på workshop

Af Torben B. Sørensen , 27/02/17
Kunstnere og andre der er interesserede i de muligheder, højhastighedsnetværk giver for live-formidling af kunst, mødes til workshop på Frederiksberg i april.

Network Performing Arts Production Workshops er en international serie af workshops om de muligheder, netværk med stor båndbredde og kort forsinkelse giver for musik, dans og skuespil. Deltagerne ventes at blive en blanding af netværksfolk, udøvende kunstnere og folk med en pædagogisk baggrund.

DeiC støtter workshoppen, der anvender forskningsnettet til at forbinde udøvende kunstnere i flere lande. Bag Network Performing Arts Production Workshops (NPAPW) står de europæiske forskningsnets samarbejdsorganisation GÉANT.

"Ved normale videokonferencer er der en forsinkelse på signalet. Det generer ikke, når man skal tale sammen, men det er ikke muligt for musikere at spille et nummer sammen over sådan en forbindelse. De bruger i stedet systemer med minimal forsinkelse," fortæller docent Thomas Solak fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Han er projektleder for den internationale workshop, der finder sted den 3. til 5. april på konservatoriet i det tidligere radiohus på Frederiksberg.

På konferencen vil deltagerne opleve demonstrationer af, hvad netværket kan bruges til. De får også mulighed for at diskutere, hvordan teknologierne kan forbedres.

"Man kan blandt andet høre sidste nyt om LOLA (LOw LAtency audio visual streaming system), der er et videokonferencesystem, som sender billede og lyd uden komprimering. Det er udviklet af musikere ved Conservatorio di Musica Giuseppe Tartini i Trieste i samarbejde med det italienske forskningsnet GARR.

Live performance

Deltagerne får også mulighed for at opleve en performance, der udnytter netværksmulighederne. Musikstuderende fra konservatoriet opfører et nyskrevet værk sammen med to musikere, der deltager fra London. Musikken visualiseres af dansere fra Den Danske Scenekunstskole og dansere i Barcelona, der deltager via videotransmission.

Koncerten er også åben for tilhørere, der ikke deltager i konferencen. Den foregår om eftermiddagen tirsdag den 4. april.

Det er første gang, en Network Performing Arts Production Workshop finder sted i Danmark.

Læs mere

NPAPW i Miami, 2016
I 2016 fandt Network Performing Arts Production Workshop sted i Miami. Foto: Rui Dias-Aidos

Relaterede nyheder

Relateret indhold