PRACE-brugere får adgang til test på nationale supercomputere

Af Torben B. Sørensen , 06/02/17
Det europæiske supercomputerprogram PRACE giver forskere mulighed for at optimere og teste programmer på nationale supercomputeranlæg, før de går videre til de store PRACE-computere.

Den nye mulighed er led i PRACE's (Partnership for Advanced Computing in Europe) Preparatory Access-program, som lader forskere optimere, skalere og teste programmer, før de bliver sat i produktion på samarbejdets store supercomputere. Formålet er at sikre, at de dyre ressourcer bliver brugt til programmer, der er optimeret til at udnytte dem.

Preparatory Access Type D hedder den nye projekttype. Her udnytter PRACE, at en række store nationale supercomputeranlæg indgår i PRACE-samarbejde. De kaldes Tier-1, mens de store internationale anlæg i samarbejdet hedder Tier-0.

Eksperthjælp følger med

Et Preparatory Access Type D-projekt kan vare op til et år. Ansøgerne får adgang til først et Tier-1-system, senere et Tier-0-system, hvor de kan teste, at deres optimeringer virker i praksis. Endvidere får de eksperthjælp i op til seks personmåneder.

PRACE vælger, hvilket af organisationens otte Tier-1-anlæg, projektet får adgang til.

Fremover bliver der ansøgningsfrist den første arbejdsdag i marts, juli, september og december. Første runde har dog ansøgningsfrist allerede den 15. februar.

Hvis et projekt bliver antaget, får man adgang til computerressourcer mellem 45 og 60 dage efter ansøgningsfristen.

Professor Brian Vinter fra Niels Bohr Institutet tilbyder at hjælpe interesserede ansøgere med processen. Kontakt: vinter@nbi.ku.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold