PRACE indbyder studerende til at lære om supercomputere til sommer

Af Torben B. Sørensen , 03/02/17
Det europæiske supercomputersamarbejde PRACE tilbyder studerende ved højere læreanstalter mulighed for at lære at bruge supercomputere i sommerferien.

PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) har to tilbud til studerende og forskere her til sommer:

  • 2017 International Summer School on HPC Challenges in Computational Sciences
  • PRACE Summer of HPC 2017

International Summer School er rettet mod kandidatstuderende og postdocs inden for datalogiske områder med interesse i HPC (High Performance Computing) og supercomputere.

Kurset omfatter undervisning i HPC-udfordringer, HPC-programmering, performanceanalyse, algoritmer og numeriske biblioteker, dataintensiv behandling, samt visualisering.

Kurset foregår i Boulder, Colorado i USA den 25.-30. juni. Ansøgere må gerne have et kendskab til HPC på forhånd. Men kurset er ikke rettet mod HPC-eksperter, snarere mod forskere, der kan se en fordel i at bruge HPC-værktøjer og metoder i deres forskning. Det kan også være en fordel at have erfaring med parallelprogrammering.

Ansøgningsfristen er den 6. marts 2017. Udgifterne til kurset samt kost og logi bliver dækket for de udvalgte deltagere. De får også tilskud til rejsen.

PRACE Summer of HPC 2017

Summer of HPC er rettet mod kandidatstuderende og bachelorstuderende. Det består af en uges kursus i HPC efterfulgt af to måneders praktikophold på et europæisk supercomputercenter.

Ansøgerne behøver ikke have erfaring med HPC. De skal have et vist kendskab til programmering, men kan komme fra alle videnskabsgrene.

Programmet omfatter 21 projekter, som ansøgerne kan blive tilknyttet.

En snes ansøgere vil blive udvalgt. De skal producere en rapport og en video eller visualisering af de resultater, de opnår. De to bedste præsentationer vinder en præmie.

Programmet kører fra den 2. juli til 31. august. Deltagerne får betalt deres rejse og ophold.

Ansøgningsfristen er den 19. februar 2017.

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold