Blog vil fortælle om datamanagement, e-infrastruktur og anvendelse

Af Torben B. Sørensen , 24/01/17
Internationale aktiviteter inden for forskningsdatamanagement er emnet for de første blogindlæg på DeiCs nye blog.

"Skal Danmark spille på to heste i EU vedrørende e-infrastruktur?"

Det spørgsmål stiller Henrik Pedersen, der er formand for Nationalt Forum for Forskningsdata Management, i et indlæg på DeiCs nye blog.

Bloggen er startet som en mulighed for at rapportere om de internationale møder om datamanagement, medlemmerne af Nationalt Forum for Forskningsdata Management deltager i.

Man kan kommentere indlæggene, hvis man opretter sig som bruger på blogtjenesten.

De første indlæg på bloggen handler blandt andet om, at Danmark nu deltager aktivt i arbejdet i Research Data Alliance (RDA), og at landene omkring os er i gang med at levere til European Open Science Cloud. Der er også omtale af projekter fra Finland, Norge og Storbritannien.

Blog bliver samlingspunkt

Bloggen er den første på blog.deic.dk, der er tænkt som et samlingspunkt for en række af DeiC’s tjenester og services. Indholdet i blogindlæggene kan variere mellem datalagring og datamanagement, supercomputing, jura i forskningen, sikkerhed på forskningsnettet, netværk og infrastruktur.

Bloggen er åben for indlæg fra personer, der arbejder for DeiC til dagligt eller fra vores interessenter, der har noget på hjerte. Emnerne skal blot falde inden for DeiCs område og interesse.

Hvis man har lyst til at blogge, kan man kontakte sekretariats- og kommunikationschef Gitte Kudsk, DeiC, gitte.kudsk@deic.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold