DeiC køber Juniper-routere til forskningsnettet

Af Torben B. Sørensen , 22/11/16
DeiC skifter fra Cisco til Juniper på de to core-routere i forskningsnettet.

Efter et EU-udbud har DeiC købt to nye core-routere til forskningsnettet fra Juniper. IPnett leverer udstyret.

Det er første gang i forskningsnettets historie, at der ikke skal stå Cisco på de centrale routere, der forbinder forskningsnettet med det øvrige internet. Men det svarer godt til udviklingen i andre lande:

"I mange lande er Juniper efterhånden blevet standard i forskningsnetværk. Vores udbyder af internationale forbindelser, NORDUnet, har således kørt med Juniper-udstyr i flere år," siger divisionsdirektør Martin Bech, DeiC.

Den ene nye router placeres i Ørestaden, den anden på DTU i Lyngby.

Kan bekæmpe DDoS-angreb

Det var et krav til routerne, at de skulle understøtte Flowspec-standarden. Den skal bruges i et fremtidigt projekt om at sætte hurtigt ind mod DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

Endvidere er routerne udstyret med nok hukommelse til at kunne rumme routertabellen for hele internettet – både IPv4 og IPv6.

Udstyret er chassisbaserede routere af typen Juniper MX960. Hver router har 14 kortpladser, hvoraf de tre er optaget af enheder til intern routing og switching. De sidste 11 pladser bruges til linjekort.

Som udgangspunkt udstyres hver router med otte 1 Gbit/s-porte, 24 10 Gbit/s-porte og to 100 Gbit/s-porte. Dermed er routerne i stand til at håndtere de 100 Gbit/s, som det netop indkøbte optiske transmissionsudstyr til forskningsnettet giver mulighed for.

Routerne ventes leveret omkring nytår.

Læs mere

Relaterede nyheder

Relateret indhold