Ericsson leverer optisk udstyr til udbygning af forskningsnettet

Af Torben B. Sørensen , 02/09/16
EU-udbuddet om optisk udstyr til forskningsnettet er afsluttet med Ericsson som vinder af kontrakten.

Telekoncernen Ericsson skal sammen med sin underleverandør ECI Telecom levere optisk transmissionsudstyr til forskningsnettet. Det er resultatet af den udbudsrunde, som begyndte tidligere på året.

I udbuddet deltog fem leverandører. Ericsson vandt med et tilbud baseret på udstyr fra israelske ECI Telecom.

Det nye udstyr afløser optisk transmissionsudstyr fra Alcatel, som har været i drift siden 2008. Blandt kravene i udbuddet var, at udstyret skal kunne sende data med op til 100 Gbit/s, hvor de hurtigste strækninger i dag sender med 10 Gbit/s.

Det nuværende udstyr understøtter i dag 40 kanaler, hvor der med det nye system som standard får 88 kanaler. Dermed kan der over en enkelt linje etableres 88 gange 100 Gbit/ mod før 40 gange 10 Gbit/s.

"Kontrakten er indgået til under halvdelen af den budgetterede pris. Vi får også bedre råd til udbygning af nettet fremover, da delene er billigere. Der bliver endvidere en lavere marginalpris for etablering af nye forbindelser i forskningsnettet," siger vicedirektør Martin Bech fra DeiC.

Kontrakten indleder et tiårigt samarbejde mellem Ericsson og DeiC.

"Kombinationen af udstyr fra ECI, der opfylder forskningsnettets behov, sammen med en erfaren leverandør som Ericsson med en lokal serviceorganisation, passer godt til os," siger Martin Bech.

Udstyret består af ECI Apollo 9600-familien af produkter.

Kontrakten er indgået med DTU på vegne af DeiC.

Universitetsdirektør Claus Nielsen, DTU (t.v.) og adm. direktør Jørgen Alsing fra Ericsson underskrev kontrakten tirsdag den 30. august 2016.

Relaterede nyheder

Relateret indhold