Temadag sætter supercomputere i fokus

Af Torben B. Sørensen , 18/04/16
En national temadag i Odense viser de fordele, forskere kan opnå ved at anvende Danmarks tre nationale supercomputere. Kom og vær med!

Den 30. maj står i supercomputerens tegn på Syddansk Universitet. På dagen kan deltagerne i National supercomputing-dag blive klogere på de muligheder, supercomputere giver forskerne.

Anledningen til temadagen er indvielsen af fase 2 af Abacus 2.0 på Syddansk Universitet. Med udvidelsen når den nationale supercomputer op på 584 regne-noder.

Temadagen er målrettet mod it-afdelingernes medarbejdere, supercomputer-tekniske systemadministratorer og infrastrukturmedarbejdere. Men forskere og andre interesserede er også velkomne til at høre og se, hvad supercomputing er.

Et af emnerne er en gennemgang af hvert af de tre nationale supercomputeranlæg: Abacus 2.0, Computerome og Kulturarvsclusteret. Her får deltagerne en forklaring på forskellene mellem dem, og hvad de hver især er egnede til.

Direktør Hans Müller Pedersen fra Styrelsen for Forskning og Innovation er en af hovedtalerne.

Foruden de nationale supercomputere bliver der også et indlæg om de internationale muligheder, som PRACE-samarbejdet (Partnership for Advanced Computing in Europe) tilbyder danske forskere.

Dagen slutter med, at deltagerne får mulighed for i praksis at prøve at anvende et af de nationale anlæg.

Program og tilmelding

 

Relaterede nyheder

Relateret indhold