Nyhedsbrev om DeiC konference 2019: Hvordan bliver det nationale landskab for digital forskningsinfrastruktur i fremtiden? | At forstå galaksernes liv kræver massevis af data og god forskningsinfrastruktur | Data management set gennem forskernes briller

Af Nicolai Devantier , 07/10/19
Mandag den 14. oktober er sidste chance for tilmelding til årets DeiC konference.

I dette nyhedsbrev inviterer vi dig til at se nærmere på programmet for DeiC konference 2019.

Hvis du ikke har tilmeldt dig, er det snart sidste chance: Vi skal have din tilmelding senest mandag den 14. oktober. Konferencen afholdes den 30.-31. oktober på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia.

Konferencens tema er i år ”Changing Interfaces”, der henviser til at grænserne mellem infrastruktur, sikkerhed, data management og HPC i højere og højere grad smelter sammen

Dagene i Fredericia er årets begivenhed inden for net, supercomputing, data management, forskningsnet og tjenester samt informationssikkerhed. Konferencen er mødestedet for alle, der arbejder med e-infrastruktur, specielt til forskning og uddannelse. Der vil selvfølgelig også være rig mulighed for at netværke på tværs af organisationer.

Vi glæder os rigtig meget til at se dig.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Tilmeldingen til efterårets DeiC konference 2019 er åben frem til 14. oktober. Konferencen afholdes den 30.-31. oktober på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia.

DeiC konferencen 2019: Hvordan bliver det nationale landskab for digital forskningsinfrastruktur i fremtiden?

En af hovedtalerne på DeiC konference er den administrerende direktør for finske CSC, der blandt andet vil fortælle om arbejdet med en af verdens største supercomputere og fremtidens forskningsinfrastruktur.

Her er et smugkig på programmet for DeiC konference 2019

Programmet for DeiC konference 2019 er nu ved at være helt på plads og her er en smagsprøve på det, som du kan opleve. Den røde tråd gennem dagene er at infrastruktur, data, supercomputing og informationssikkerhed i stigende grad smelter sammen til gavn for dansk forskning.

DeiC konference 2019: Data management set gennem forskernes briller

Data management-sporet på DeiC konferencen har fokus på konkrete cases, vidensdeling og på mulighederne for at udløse fremtidens potentiale for data management og FAIR data.

Anja C. Andersen på DeiC Konference 2019: At forstå galaksernes liv kræver massevis af data og god forskningsinfrastruktur

Inden for astronomien oplever man, at enorme mængder af nye data på samme tid er forskerens drøm og hovedpine. De giver nogle fantastiske forskningsmuligheder, mens udfordringen er, hvordan man skal transportere, opbevare og bearbejde de mange informationer.

”Den skal være verdens bedste forsknings-computer”

En af verdens kraftigste computere skal bygges i Finland og på DeiC konference kan du møde en af entreprenørerne bag projektet. De danske universiteter deltager også aktivt i både udvikling og finansiering.

DeiC konference 2019: Deltag aktivt i debatten om de fremtidige prioriteringer

På DeiC konference kan du være med til at sætte dagsordenen for det fremtidige nationale HPC-landskab, udviklingen indenfor data management samt forskningsnettets kommende tjenester. Her kan du læse hvordan.

Mød vores udstillere

Sponsorer og samarbejdspartnere er fundamentet for en god konference og naturligvis også på den kommende DeiC konference 2019. Du kan møde følgende virksomheder i udstillingsområdet:

MPLC-teknologi: Sådan øger du kapaciteten på dine multimode kabler

Itectra: En nem løsning gør det muligt at give dine ældre multimode fiberforbindelser nyt liv. Ved en simpel installation af passivt udstyr, kan du mangedoble kapaciteten på dine ældre multimode fibre samtidig med, at du kan øge rækkevidden betragteligt.

”Forskere skal ikke bruge tid på it-infrastruktur”

Microsoft: Budgettet og tiden kan hurtigt blive spist af arbejdstimer, der handler om it-administration i stedet for forskning. Det har et hollandsk konsortium, anDREa, i samarbejde med Microsoft nu fundet en løsning på i form af en cloud-baseret model, der blandt andet har til formål at gøre it-løsninger sikre og lettilgængelige for forskere.

 • Amazon Web Services
 • Lenovo
 • Datacon Enterprise Solutions
 • Kosmos Technology
 • Huawei
 • Also
 • Teklet
 • Zybersafe
 • Dell Technolgies
 • Oracle
 • Hans Følsgaard

Tilmelding og praktiske oplysninger

Der er frist for tilmelding mandag den 14. oktober.Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold