Basisnet

I menuen kan du finde alt det, der er værd at vide om basispakken vedrørende Forskningsnettet, samt læse om, hvordan din institution kommer i gang.

Forskningsnettet henvender sig til universiteter, forskningsinstitutioner, andre offentlige institutioner og danske virksomheder med et væsentligt forskningselement. Kollegier kan ligeledes blive tilknyttet forskningsnettet.

Sammen med netværk og internetforbindelser indeholder basispakken en række elementer, som din institution kan drage fordel af.

Herunder kan du lære mere om de relevante områder, samt læse, hvordan du kommer i gang med Forskningsnettet.

Værd at vide om tilslutning

 

Mit forskningsnet

Her kan du se, om du er på forskningsnettet, og hvilken institution du kommer fra. Du kan også teste din forbindelse.

Tilsluttede institutioner

Følgende institutioner er tilsluttet forskningsnettet.

Tilslutningsvilkår for forskningsnettet

Her kan du læse om vilkårene (PDF).

Hvordan kommer jeg i gang?

Måske er du allerede på forskningsnettet lige nu?

Det kan du se på Mit forskningsnet.

Er din institution allerede på forskningsnettet?

Det kan du se på listen over tilsluttetde institutioner.

Hvis du ikke er på forskningsnettet, kan din institution selvfølgelig blive tilsluttet og blive en del af fællesskabet.

Forskningsnettet henvender sig til universiteter, forskningsinstitutioner, andre offentlige institutioner og danske virksomheder med et væsentligt forskningselement. Kollegier kan ligeledes blive tilknyttet forskningsnettet.

Du kan læse om vilkår, betalingsmodel, betingelser for brug og alt det andet med små bogstaver under tilslutningsvilkår. 

Du kan desuden finde forskningsnettets aftale med de tilsluttede institutioner, om hvilket serviceniveau de kan forvente på en række områder her.

Mit kollegie vil gerne på forskningsnettet

Hvis I vil undersøge mulighederne, så er det en god ide at kontakte kollegiets administrator for at komme videre med projektet, sådan som det er beskrevet på siden om tilslutning af kollegier.

Jeg vil gerne på forskningsnettet, uanset hvor jeg er

Uanset hvor du er i verden på internettet, kan du bruge tjenesten eduVPN til at få en adresse på det danske forskningsnet. Se mere om eduVPN her.

Jeg er leverandør, og vil gerne levere ydelser over forskningsnettet 

Hvis du er leverandør, der gerne vil tilsluttes forskningsnettet kan du finde de nærmere detaljer her,

Sådan bruger du DeiCs tjenester (i udlandet)

I forbindelse med forskningsnettet driver DeiC også en række tjenester. Det er eksempelvis internetopkoblingen eduroam, videokonferencesystemer, login-systemet WAYF og meget mere.

Du behøver dog ikke være tilsluttet forskningsnettet, for tjenesterne kan faktisk anvendes alle steder i hele verden, der er på internettet. Nogle tjenester er gratis, men for de fleste gælder det, at din institution i det mindste skal være tilsluttet.

Du kan finde en samlet liste og læse mere om de enkelte tjenester her.

Hvis du er tilknyttet en dansk institution, men bevæger dig meget rundt i verden, kan du via forskningsnettets login-tjeneste, WAYF, fortsætte med at anvende tjenesterne præcis, som hvis du befandt dig i Danmark.

Hvis du ikke er en del af undervisnings- eller forskningsmiljøet, men er med i projekter eller forskningssamarbejder med en akademisk institution, vil denne typisk kunne hjælpe med at give adgang til de tjenester, du har brug for.

Forskningsnettet er nemlig til for dig, der er forsker, studerende eller i øvrigt ansat på en af de tilsluttede institutioner.

Kontakt os

Hvis du gerne vil tilsluttes til forskningsnettet, skal du gøre følgende: Send en mail til Martin Bech, der er chef for forskningsnet og tjenester eller til den generiske postkasse i DeiC. Herefter vil vi kontakte dig for at få afklaret detaljerne.

Revideret 29/04/21

Relaterede nyheder

Relateret indhold