DeiC ansætter ny data management-konsulent

Af Cecilie Maagaard Winther , 12/05/21
Anne Sofie Fink Kjeldgaard er netop tiltrådt som ny data management-konsulent hos DeiC. Hun skal være med til at styrke arbejdet med FAIR og data management-infrastruktur.

Den 1. maj tiltrådte Anne Sofie Fink Kjeldgaard i en nyoprettet stilling som data management-konsulent. 

Anne Sofie kommer fra en stilling som chefkonsulent i Rigsarkivet, hvor hun gennem mange år har arbejdet med formidling af data til forskning og administration, og blandt andet har deltaget i det nationale samarbejde om forskningsdata management og FAIR data.

Anne Sofie har også stået for projektledelsen i den danske node af Research Data Alliance-netværket. Ligesom hun har deltaget for Rigsarkivet som national "service provider" i den europæiske forskningsinfrastruktur CESSDA under ESFRI-programmet. Derudover har Anne Sofie været en af Rigsarkivets repræsentanter i EU-projektet EOSC-Nordic, som DeiC også er en aktiv del af.

Netop EOSC-Nordic får Anne Sofie mulighed for at dykke mere ned i, når hun hos DeiC blandt andet bliver Task Leader for den såkaldte Knowledge Hub i arbejdspakke 6 i projektet. Udover EOSC-Nordic arbejdet skal Anne Sofie styrke DeiCs arbejde med data management både nationalt og internationalt, blandt andet ved at understøtte FAIR optaget nationalt og processen med at etablere national data management-kapacitet og storage på universiteterne.

Mange i DeiC kender allerede Anne Sofie gennem forskellige samarbejde med Rigsarkivet, og så har hun også været en flittig gæst på den årlige DeiC konference. 

Anne Sofie Fink Kjeldgaard bor i Odense og vil derfor arbejde en del fra hjemmekontoret, men vil også være at finde på kontorerne i Lyngby engang imellem. Et stort velkommen til Anne Sofie.

Relaterede nyheder