Metadata for Machines

Metadata for Machines drejer sig om at hjælpe forskerne med at strukturere metadata, så computere automatisk kan finde frem til relevante forskningsdata.

FAIR principperne har fokus på tilgængeliggørelse af rige metadata som kan fortolkes af både mennesker og - især - maskiner, dvs. computere. Det at gøre metadata maskinlæsbare og videnskabeligt relevante kræver en indsats af de enkelte fagområder for at definere sine standarder.

DeiC arbejder, i tæt samarbejde med GO FAIR, på at udvikle formatet af  workshoppen. Målet er på 2 halvdages moduler at hjælpe en forskergruppe til at kunne arbejde konkret med værktøjer og metoder til at gøre metadata mere FAIR.

DeiC sigter efter i løbet af 2021 at kunne tilbyde dette workshop-format som en åben ressource til fri brug af universiteterne. I den forbindelse kan det komme på tale at etablere et Train the Trainers-program for workshop-ledere.

Tidligere workshops

I 2020 en række workshops (5 x 2 dage) er blevet afholdt i samarbejde med GoFAIR foundation og Stanford University. Deltager i workshoppen var to forskergrupper, AnaEE og DTU Wind Energy. Målet af workshop rækken var at de to forskergrupper producerer en roadmap (DTU Wind Energy roadmap) til deres videregående FAIRificeringsprocess.

Du kan finde slides fra webinar holdt i Januar 2021 her.

Hvis du vil vide mere:

Hvis du er interesseret i at vide mere er du velkommen til at henvende dig til: Rene.Belso@deic.dk eller Hannah.Mihai@deic.dk

Revideret 17/03/21

Relaterede nyheder

Relateret indhold