Adgang til HPC Sandkasse
Planen er, at alle med tilknytning til de danske universiteter skal kunne få adgang til de forskellige nationale HPC-ressourcer. Formålet er nemlig at give adgang til både testkørsel, studenterprojekter, projekter, hvor man er ved at forberede en større ansøgning om regnetid og også adgang til regnetid i forbindelse med bachelor- og specialeprojekter, samt til undervisningshold i mindre omfang. På den måde har flere mulighed for at stifte bekendtskab med HPC, og få en forståelse for, hvordan det kan bruges i forskning. Alt sammen for at udvikle potentielle brugeres HPC-kompetencer.
Ansøgning
Der vil oftest være ”uge til uge” behandling af ønsker om regnetid på "sandkassen", så som interesseret skal du blot skrive din ansøgning med det samme.
Ansøgningen sendes til: hpc-sandbox@listserv.deic.dk.
Din ansøgning skal indeholde følgende:
- Hvem skal have adgang? (Navn og stilling, f.eks. master studerende, PhD, adjunkt, professor mv.)
- Hvor er ansøgeren fra? (Universitet og Institut/Afdeling)
- Hvilke type HPC ønskes der adgang til? (Type 1-5: https://www.deic.dk/Supercomputere/Nationale-HPC-anlog)
- Hvor meget CPU/GPU tid skal der bruges? (Det kan være CPU core Hours eller GPU-core hours. Er du tvivl om dette, kan du kontakte dit lokale Front Office, der kan hjælpe med at afklare dette.) Link: https://www.deic.dk/Supercomputere/Front-Office
- Hvor meget diskplads skal du bruge (i MB)? (Spørg dit lokale Front Office, hvis du er i tvivl).
- En kort beskrivelse af projektet.
I alt må ansøgningen maksimalt fylde 750 anslag inkl. mellemrum.
Ressourcerne i HPC Sandkassen
På de danske nationale HPC-ressourcer er der afsat 5 pct. på alle anlæg (Figur 1), som kan bruges som "sandkasse", og som derfor kan tildeles til kortvarige projekter, tests, studenterprojekter, engangs projekter og lignende.
De 5 pct. er fordelt mellem de 5 nationale HPC typer i Danmark som vist i Figur 2.